Lezingen

 

DOWNLOAD PROGRAMMA

Kickoff TREx 2020: I am Nature

Creative director Bert Huls start het event met een toelichting op het thema I am nature.

Hoofdpodium
Wo 12 feb - 10.00

Jeroen van der Schenk - Reimagine; wat vraagt dat van jou als ondernemer?

Jeroen van der Schenk, Performance Solutions is benieuwd of bezoekers van de TREx zichzelf innovatief vinden. Reimagine is leuk maar de echte verandering zit bij de ondernemer.

Hoofdpodium
Wo 12 feb - 11.00
Do 13 feb - 10.00

Victor Lamme - Druk op de juiste knoppen in het brein van de consument

Hoogleraar en hersenonderzoeker aan de UvA, Victor Lamme over neuromarketing. Leer in deze interactieve masterclass, vol filmpjes, praktijkvoorbeelden en direct bruikbare tips, alles het effectief beïnvloeden van menselijk gedrag.

Hoofdpodium
Wo 12 feb - 12.30

Ynzo van Zanten - Crazy about Chocolate, serious about people

Ynzo van Zanten gaat het hebben over Tony’s Chocolonely. Maar ook over duurzaamheid als grote kans voor ondernemers, moderne slavernij en leiderschap.

Hoofdpodium
Wo 12 feb - 14.00

Guy Topping - The Flower Bowl. The ultimate diversification for Garden Centres

De Britse tuincentrumondernemer Guy Topping over leisure boven retail. Zijn Barton Grange Garden Centre heeft twee grote restaurants, een cook shop en een farm shop. Maar daar bleef het niet bij. Op 300 meter staat The Flower Bowl, een recreatiecentrum met nóg twee restaurants én een koffiebar. En volop entertainment: een curlingbaan, een bowlingbaan, een indoor mini-golfbaan, twee golf simulators en drie bioscoopzalen.
Topping vertelt hoe de verhuizing van het oorspronkelijke tuincentrum in 2008 heeft geleid tot verbreding naar indoor recreatie en welke impact dit heeft gehad op het aangrenzende tuincentrum. Een must voor iedere tuincentrumondernemer die op zoek is naar een ‘sexy’ uitbreiding van hun tuincentrum!

Hoofdpodium
Wo 12 feb - 15.30

Jan-Willem Lijnes - De klant van morgen

Jan-Willem Lijnes, Bol.com Tuin & Kerst, over de online consument van de toekomst en waarom dit het moment is om in te stappen op marketplaces. ‘Laat de toekomst niet aan je voorbij gaan.’

Hoofdpodium
Do 13 feb - 11.30

Sven Polak - ECHT contact met de klant

Sven Polak neemt je mee in de wereld van de live communicatie met de klant. Wat gaat er allemaal mis, hoe komt dat nou en het belangrijkste: hoe kun je dat voorkomen. Het lezen en zelfs beïnvloeden van de klant is eenvoudiger dan het lijkt. Aan de hand van het acroniem ECHT krijgt je de handvatten om het contact met de klanten te optimaliseren. Echt aansluiten bij de klant en vervolgens meer bereiken terwijl het minder energie kost.

Hoofdpodium
Do 13 feb - 13.00

Arjan Postma - Leven in de tuin

Freelance boswachter Arjan Postma vertelt hoe de wereld iedere dag verandert.  Door goed naar de wereld om ons heen te kijken komen we er pas écht achter hoe verandering werkt. ‘Dankzij voorbeelden uit de dierenwereld kunnen we op een andere manier naar onszelf kijken.’

Hoofdpodium
Do 13 feb - 14.30

Dries Jansen – TreeEbb

Dries Jansen vertelt hoe met de doorontwikkeling van de boomkeuzewijzer (de juiste boomsoorten voor elke locatie) van Boomkwekerij Ebben en Sweco tevens een biodiversiteittool is ontstaan. Deze tool geeft aan welke type bomen waar het beste gedijen. De Biodiversiteittool is verbonden met de bomendatabase ‘TreeEbb’ van Boomkwekerij Ebben via een live verbinding.

Living Garden Park / Safaribus
Wo 12 feb - 11.30
Wo 12 feb - 14.30
Do 13 feb - 10.30
Do 13 feb - 13.30

Pier Oosterkamp - Met de kracht van de natuur

Pier Oosterkamp, technisch directeur van ECOstyle, licht een tipje van de sluier op over hoe ECOstyle gebruikmaakt van de processen uit de natuur. Dit om planten mooi te laten groeien en gezond te houden, als ook om gezonde en vrolijke huisdieren te krijgen en te houden. Laat je inspireren door de kracht van de natuur!

Living Garden Park / Safaribus
Wo 12 feb - 13.00
Do 13 feb - 12.00

 

workshops

 

DOWNLOAD PROGRAMMA

De Unie - Het Ludieke Loopbaanspel

Fun, duurzame inzetbaarheid en inspiratie. Dat zijn de drie pijlers van de activiteiten bij De Unie. Je kunt doorlopend meedoen met het spel. Na het spel kun je je koers bepalen door middel van een speed­date met een van de coaches van Unie Consultancy.

Living Garden Park
Doorlopend programma

Kampioenschap afkoppelen

Doe de ‘afkoppelchallenge’, win een in-store cursus en word regenwaterambassadeur.

Living Garden Park
Doorlopend programma

Aafje Nijman - Irresistible: Trends Groenbranche 2020

Aafje Nijman geeft met IRRESISTIBLE een trendpresentatie over de veranderende tijdgeest, hoe verandert de consument en hoe kan de groenretail hier antwoord op geven. Ook worden de trendthema's van de groenbranche uitgelegd.

Living Garden Park / KIEM! Academy
Wo 12 feb - 10.30
Do 13 feb - 9.30

Chantal Riedeman - De klant (altijd) op 1?

Weet jij hoeveel % van het (koop)gedrag van jouw klanten bewust is? En hoeveel % er dus onbewust is? Tijdens deze korte en leuke workshop van Shopology nemen we een klein kijkje in het brein van onze klanten, geven we een gouden tip hóe je het gedrag van klanten heel makkelijk kunt beïnvloeden en zijn we vooral benieuwd waar júllie zelf als klant of gast chagrijnig en blij van worden? Vertel! We eindigen de workshop met een quiz. Wie weet er het meeste over klantgerichtheid? Wie wordt de winnaar van de ‘KIEM-Klant-op-1’prijs

Mensen vergeten wat je gezegd hebt, mensen vergeten wat je gedaan hebt. Mensen vergeten nooit welk gevoel je gegeven hebt ~ Maya Angelou

Living Garden Park / KIEM! Academy
Wo 12 feb - 12.00
Do 13 feb - 12.30

Dimitri van der Ark - Is er wel toekomst voor de fysieke winkel?

Dimitri van der Ark, Swissconnection, laat jullie graag de mooiste voorbeelden uit het internationale retail landschap zien. Welke kansen zijn er? En nog belangrijker waar kun jij morgen mee aan de slag.

Living Garden Park / KIEM! Academy
Wo 12 feb - 13.30
Do 13 feb - 15.30

Sven Polak - Workshop ECHT Verkopen

In het verkoopproces met de klant kunnen veel dingen misgaan. Vaak ontstaat miscommunicatie al bij het eerste gesprek: De klant voelt zich niet begrepen, er is geen ‘klik’ en het kost jou heel veel energie. In deze workshop van Sven Polak leer je hoe je misverstanden kunt voorkomen, hoe je heel snel kunt aansluiten bij de klant en in korte tijd te weten komt wat je voor deze persoon kan betekenen terwijl je volledig jezelf kunt zijn.

Living Garden Park / KIEM! Academy
Wo 12 feb - 15.00

Mirko van Ingen, Samen Klimaatbestendig – Waterambassadeurs

Mirko van Ingen van Samen Klimaatbestendig signaleert dat de sterk versteende inrichting van onze leefomgeving zorgt voor problemen als hittestress, wateroverlast en afname van biodiversiteit. Er zit maar een ding op: onze tuinen aanpassen aan het veranderende klimaat. Denk aan meer groen, meer ruimte voor biodiversiteit, minder verharding en regenwater (beter) benutten. Heeft jullie bedrijf al een waterambassadeur om tuinbezitters te adviseren hun tuin watervriendelijk in te richten?

Living Garden Park / KIEM! Academy
Wo 12 feb - 16.30
Do 13 feb - 11.00

Ineke Radstaat - Tuinen voor vlinders en bijen: een stimulans voor biodiversiteit!

Ineke Radstaat, projectleider bij De Vlinderstichting legt aan de hand van een paar eenvoudige basisprincipes uit hoe je aanpakt dat je tuin een 'verlengstukje' wordt van de natuur: Een oase voor vlinders, bijen en andere insecten. En helpt een aantal onwaarheden de wereld uit. Van balkon tot landgoed: met deze tips kan iedereen aan de slag! 

Living Garden Park / KIEM! Academy
Wo 12 feb - 14.00

De Haan Group - Smart garden centre

De Haan Group en partners tonen toepassingen van nieuwe retail technologie zoals product selectors, interactieve systemen, AR en VR, voice-systemen, et cetera. Tevens de introductie van de Garden Centre CheckUP – een basis kwaliteitscheck voor tuincentra in Nederland en Vlaanderen.

Smart Garden Centre
Doorlopend programma