mica detail

mica detail

inspiratieplein outdoor

inspiratieplein outdoor

auto bij dier

auto bij dier

publiek en spreker

publiek en spreker

gala zangeres

gala zangeres

veel publiek bij horeca

veel publiek bij horeca

inspiratieplein

inspiratieplein

planttafel en hidde

planttafel en hidde

waterdrinker

waterdrinker

sfeer

sfeer

mica stand

mica stand

spreker en met veel publiek

spreker en met veel publiek

retail award winnaars

retail award winnaars

arrangeur

arrangeur

veel publiek

veel publiek

Terugblik TREx 2017

 

Vanwege het succes van TREx 2017 verhuist het event naar de Beursfabriek in Nieuwegein.
Deze 7
e editie vindt plaats op 7 en 8 februari 2018. Nog even terugblikken op vorig jaar?
Klik dan
hier of op de onderstaande afbeelding voor een foto reportage.

 

 

    TREx 2017          

 

Natuurlijk werden ook weer de TuinZaken Retail Awards uitgereikt. Klik dan hier of op de onderstaande afbeelding voor een foto reportage. Scroll verder voor een uitgebreid verslag van de winnaars.

 

    TuinZaken Retail Awards     

 

 

Tuinzaken Retail Awards

 

TuinZaken Retail Awards 2016

 

Tijdens het feestelijke TuinZaken Retail Gala, op woensdag 8 februari, zijn de TuinZaken Retail Awards 2016 uitgereikt. De Retail Awards voor negen categorieën in de tuincentrumbranche, geven de branche een positieve impuls voorafgaand aan de Tuinzaken Retail Experience, die op 9 en 10 februari plaatsvinden.

 

De TuinZaken Retail Awards 2016 werden toegekend in negen categorieën: Tuinonderhoud en gereedschap: Pokon Naturado, Groen binnen: Smit Kwekerijen, Groen buiten: Wandhangers, Mts N. Van Geest, Inrichting en sfeer indoor: Lemetex , Inrichting en sfeer outdoor: Velda, Dierenartikelen: Renske Natural Petfood , Retailer van het jaar: Koos van Haaster, Tuincentrum De Bosrand, Karel Verdonschot Award: Tjeerd Posthumus (TPK Media & Events) en de Innovatie Award is het concept Leven in de tuin van Intratuin.

 

De vakjuryleden van de Retail Awards 2016 zijn Patrick Coppelmans (TC Coppelmans Nuenen), Joke Schalk (Life&Garden Etten-Leur), Hendrik Vreeman (Intratuin Almelo, Lochem, Deventer, Apeldoorn), Ruud Ottenhof (TC Osdorp), Marcel Koene (TC De Carlton), Peter Paul Kleinbussink (Intratuin), Kim van Haaster (TC De Bosrand Wassenaar), Peter Stox (Praxis Tuincentra), Brenda Horstra (Tuinbranche Nederland), Anita Meuleman (TuinZaken) en Tjeerd Posthumus (TPK Media & Events).

 

Negen TREx Retail Awards 2016

 

TREx Retail Award Tuinonderhoud en gereedschap: Pokon Naturado

Met het introduceren van een totaalconcept voor alles wat met de moestuin te maken heeft, is echt een nieuwe weg ingeslagen. Innovatief zijn ook de vele bijpassende accessoires en producten. Het moestuinconcept zet tevens De levende tuin op de voorgrond: het bevorderen van bloemen, bijen en hommels zorgt immers voor een goede oogst. De informatieve website, een app om je planten optimaal te verzorgen, een speciaal moestuinmagazine en de samenwerking met bloggers zijn ook helemaal van deze tijd.

 

TREx Retail Award Groen binnen: Smit Kwekerijen

Het assortiment van Smit Kwekerijen behoort tot het basisassortiment van elk Nederlands tuincentrum. Het assortiment wordt continue doorontwikkeld en blijft daardoor actueel en verfrissend. Denk aan de pannenkoekplant: mede door veel (online)consumentenaandacht een regelrechte hit. De plantentafels vormen een trendy geheel: dat geeft een positieve impuls aan de losse verkoop. ‘De tafels verkopen als een tierelier.’

 

TREx Retail Award Groen buiten: Wandhangers, Mts N. Van Geest

Het betreft een leuke innovatie die heel snel zijn toegevoegde waarde heeft bewezen richting de consument. Het geeft kleur aan een muur of een schutting en is relatief makkelijk in onderhoud. Er zijn ontwikkelingen in zowel assortiment als in de vorm: voor ieder seizoen is er wel een product. Bovenal gaat het om een betrouwbare leverancier die graag meedenkt met de klant en ruimte en invulling geeft aan diens ideeën

 

TREx Retail Award Inrichting en sfeer indoor: Lemetex

De jury vindt dat de collectie van Lemetex Unique Living voor zowel binnen als buiten een goede kwaliteit heeft met genoeg vernieuwing die erg goed aansluit bij de trends en met een goede prijs-kwaliteitverhouding. ‘Ze zijn erg commercieel, denken altijd mee en passen heel goed in onze branche.’

 

TREx Retail Award Inrichting en sfeer outdoor: Velda

Belangrijk speerpunt voor Velda is De Levende tuin. ‘We zullen de consument moeten laten zien hoe hij regenwater thuis kan opvangen en eventueel kan hergebruiken.’ De gezelligheid van water in de tuin middels kleine vijvers voor op tafel of terras, het murmelen van stromend water: het is allemaal gericht op de vrouw. Opvallend omdat Vijver vooral wordt gezien als een technische productgroep.

 

TREx Retail Award Dierenartikelen: Renske Natural Petfood

Ontstaan vanuit een passie voor honden is de winnaar gespecialiseerd in natuurlijke gezonde en glutenvrije voeding voor honden en katten, zowel Vers Vlees Maaltijden als droogvoer en Gezonde Beloningen. Het zijn originele producten met smaakmakende namen als Stoofpotje met wild of de vakantiemaaltijd Natuurlijk aan de kust, speciaal samengesteld voor de gezondheid van de hond en zo ontwikkeld dat je product mee kan nemen op reis. Dit alles in een goed communicerende verpakking.

 

TREx Retail Award Innovatie: Intratuin, concept Leven in de tuin

Intratuin kwam met een mooie retail-oplossing in het verlengde van De Levende Tuin maar met een eigen identiteit. Het concept bevat alle ingrediënten: biodiversiteit, ecologisch en biologisch tuinieren, bodem- en dierenleven en wateropvang zijn op een speelse (en verantwoorde) manier bij elkaar gebracht waarbij hardwaren en groen nauw samenwerken. Bijzonder is dat er flink wat vierkante meters aan de verkoopvloer zijn onttrokken voor het inrichten van het inspiratiehuis met daarin educatieve presentaties en heel veel informatie. ‘We zijn er als hele branche bij gebaat dat mensen weer anders naar tuinen gaan kijken.’

 

TREx Retail Karel Verdonschot Award: Tjeerd Posthumus, TPK Media & Events

De TuinZaken Karel Verdonschot Award, vernoemd naar de in 2013 overleden gedenkwaardige hoofdredacteur van TuinZaken, is een oeuvreprijs die wordt onderscheiden aan de persoon of organisatie die de tuinbranche op een positieve manier heeft ondersteund en naar buiten gebracht.

De prijs gaat dit jaar, tot zijn eigen grote verrassing, naar Tjeerd Posthumus, initiatiefnemer en organisator van de Garden Retail Experience (TREx) en uitgever van TuinZaken en Garden Retailer. Dit vanwege zijn tomeloze inspanning voor de branche en omdat hij zich actief inzet voor het stimuleren van innovatie in retailconcepten, retailpresentaties en het brengen van beleving in de groene retail. De TREx is een tweedaags inspiratie event dat richting, ideeën en inspiratie geeft aan de groene retail onder het motto: Het geluk van de consument stimuleert de koop!

 

TREx Retail Award Retailer van het jaar: Koos van Haaster, TC De Bosrand

De award voor de beste retailer van het jaar is een overallprijs met de kernkenmerken: vernieuwing, historie en succes. De laureaat van 2016 is een ondernemer in hart en nieren met een passie voor groen. Hij startte in 1980 samen met een jeugdvriend een kwekerij. Blijven investeren is zijn credo: In 2015 is Tuincentrum Wassenaar uitgebreid. In 2016 was de opening van het nieuwe tuincentrum in Alphen aan de Rijn, de aankoop van een nieuwe kwekerij in Rijnsburg, is een nieuwe huisstijl doorgevoerd én een nieuwe samenwerking gestart met Coppelmans en Tuinwereld (BTC Retail).

Tuinzaken